livet oppsummertHadde egentlig ikke trodd jeg skulle begynne med dette igjen. Hadde heller ikke trodd at jeg fortsatt skulle slite med å legge meg tidsnok, spise regelmessig og gjøre skolearbeid jevnlig. Men her er vi altså.

Bare syv måneder siden sist, og det har skjedd både mye og lite på samme tid, på et vis. Noe er verdt å nevne, andre ting ikke, men her kommer uansett en liste med kanditater fra begge kategorier.

♦  Jeg har blitt 18 år (og fire måneder, for å være nøye på det) og i den anledning fått meg både bankID, førerkort og stemmerett. Så da regner jeg med det ikke skal så mye til før resten av livet ramler på plass også.

♦  Så langt i år har jeg ikke kjøpt noe nytt av klær. Både miljøbevisste venner og Jenny Skavlan (skjønner fortsatt ikke hva Tise betyr, noen som vet?) har åpnet øynene mine for hvor sykt mye klær som masseproduseres (ofte under dårlige forhold), selges (for en latterlig billig pris), og deretter skiftes ut og kastes. Vet ikke helt hvor lenge jeg skal holde på med dette shoppe-stoppet, men akkurat nå virker det ganske fjernt å sprade inn på bikbok ellerno og røske med seg et plagg bare fordi det var fint og tross alt på tilbud. Er ikke helt der lenger.

♦  Jeg har innsett at i forbindelse med at jeg (som tildligere nevnt) nå er voksen og ansvarlig for meg selv og snart også ferdig med videregående, bør se meg rundt etter en sommerjobb. Denne åpenbaringen har kommet til meg med god hjelp fra mamma (som innimellom glemmer at hun ikke egentlig har myndighet over meg lenger. Men det er vel godt ment.)

Processed with VSCO with hb2 presetEt tilfeldig bilde av hvordan jeg ser ut, hvis du trengte en pause fra all teksten.

♦  For første gang har jeg et svar klart når folk spør hva jeg skal etter videregående. Jeg har fått plass på Sunnmøre folkehøgskole, og skal bli kjent med bare nye mennesker og reise til Afrika og leve livet på internat. På andre siden av Norge. Og merkelig nok er jeg ikke nervøs i det hele tatt. Jeg som vanligvis ikke på noen måte er glad i nye og ukjente situasjoner. Kanskje det er sant som de sier, at man blir eldre og mer moden med tida. Eller så er jeg bare så lei av vgs nå at jeg ville sagt ja til å bo i enmannstelt på nordpolen i et år (det hørtes faktisk ikke så ille ut, hva skjer).

♦  Jeg er tydeligvis russ i år, noe de fleste mer eller mindre voksne mennesker jeg møter liker å minne meg på når det ikke er så mye annet å prate om. Hvis noen skulle komme på å spørre meg i en framtidig samtale: Nei, jeg er ikke på buss. Jeg skjønner fortsatt ikke helt forskjellen på dekknavn og teaser, og har fortsatt ikke brukt verdikupongen på 20 kroner som russ.no var så greie å sende med da jeg allerede hadde gitt dem en femhundrelapp for 600 røde papirbiter med navnet mitt på.

♦  Det at jeg nå sitter og skriver en meningsløs bloggpost om livet mitt, på en blogg som hverken jeg eller andre har vært innom på et halvt år, er i stor grad påvirket av mine gode klassekamerater Celine og Petter, som på hver sin måte gjør strålende karriere innen bloggbransjen for tiden. Sistnevnte kan jeg til og med ta litt av æren for selv, ettersom jeg er med i Petters "creative crew". Altså en gjeng som står bak diverse gode ideer og avgjørelser angående innhold på bloggen. Sjekk ut linken om du vil se sykt koselig gruppebilde.

Processed with VSCO with g3 presetHer kom et bilde til, siden jeg åpenbart har problemer med å begrense antall ord jeg synes må til for å beskrive livet mitt.

Okei, mulige konklusjoner å trekke fra dette innlegget er (1) at jeg på ingen måte har mistet min forkjærlighet for bruk av parenteser, samtidig som (2) setningene mine fortsatt er unødvendig lange og (3) ikke inneholder info som er interessant for andre enn meg selv, med mulig unntak av nær familie. Og (4), at jeg antakelig ikke vil gi livstegn her igjen på hvertfall de neste tre månedene, det er jeg for opptatt til.

Ha det fint så lenge.

Blogges(?).
Helt på bærtur

Blant toppkandidatene i konkurransen om å være mitt "ultimate kjennetegn for sommer" finner vi bær. Å plukke, spise, sylte, og spise enda mer bær, i omtrent alle farger og fasonger. Til tross for at jeg verken er den mest tålmodige eller effektive bærplukkeren, er det ingenting som slår syltetøy av bær man har plukket helt selv.

Processed with VSCO with hb2 preset

I stad tok jeg med mamma (fordi hun har bedre bærplukkerevner enn meg og fordi det er skummelt i skogen alene) ut på blåbærtur. Vi fant en hel haug med bugnende blåbærlyng, og et halvt spann med blått gull senere stod jeg og laget eget blåbærsyltetøy til pannekakene. Åh, pannekaker med blåbærsyltetøy altså. Det er noe for seg sjæl.

Skal ikke mer til enn sommer, bærtur og blåbærtunge for å gjøre meg fornøyd :)))
Nå skinner sola i vinduskarmen

IMG_0004

Juni er rett rundt hjørnet nå. Det mangler bare én siste samfunnsfagvurdering før semesteret er ferdig. Jeg har kjøpt sommerklær (inkludert slengbukser - ikke hat meg) og er oppe i et gjennomsnitt på én is om dagen. Det er sånn det skal være, det.

IMG_0006

IMG_0005

Blomster i grøftekanten, blomster på klærne. Sol og varme og snaaart ferie. Herlig i grunn.
Blå sko, blå himmel

Vår. Nye sko og småblomster i veikanten.

Og heldagsprøver søren meg hver dag i to uker.

Bilde 18.04.2016, 15.08.47

Bilde 11.04.2016, 18.40.30 (1)

Bilde 20.04.2016, 13.38.35

Man blir jo litt forelsket av, og hvertfall i, denne årstiden. Det er like magisk hvert år når femogtjue krokus spretter frem i løpet av en helg og man igjen blir mint på hvor mye sola faktisk kan varme. Det er også litt mer stas å være ute på vift når dagen varer lenger enn til lunsj - forrige søndagskveld ble for eksempel brukt til en liten tur i selveste Operaen for å høre den nydelige, klokkeklare stemmen til Ingebjørg Bratland. Lars Vaular dukket også opp, gitt.

Bilde 17.04.2016, 19.36.59

Bilde 18.04.2016, 15.18.21

Bilde 20.04.2016, 13.34.17

Så var det dette bloggeriet da. Nå som dagene er lengre, håret kortere og livet generelt litt lysere, virker det ikke så altfor uoverkommelig (bankibordet). Det finnes vel perioder for alt, regner jeg med. La oss håpe at dette er starten på en periode hvor jeg har kreativitet i overflod, tar masse bilder og blogger - og i tillegg får nok søvn og holder rommet mitt ryddig.

For en tanke.
Alt flyter ut (bare litt)

Februar, og vi trodde våren var her, men så kom det mer snø og det er egentlig ganske ålreit. Sol og appelsiner = vitaminer og godstemning, så kanskje jeg holder meg frisk også. Har tatt (pluss/minus) totalt 4 brukbare bilder siden hvem vet når, så det er det jeg har å servere i dag. Og da er det ikke så rart at jeg ellers har gitt bloggen pause (er vel jeg som har hatt pause, strengt tatt).

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset


Slitsomt er det jo i blant, livet. Særlig når man går og tenker på ting man gjerne vil være eller ha, og egentlig ikke har noe makt over uansett. Det er jo lurt å bruke energi på ting man faktisk kan gjøre noe med isteden. Som å øve, rydde, spise, sove. Alt til riktig tid. Det er ikke så lett som noen skal ha det til.

I skrivende stund er det vinterferie, så nå flyter alt ut (bare litt) enda mer. Så får vi håpe det retter seg litt opp igjen etterpå.

Når jeg evt vender tilbake til dette hjørnet av internett neste gang anes ikke, men ha det fint så lenge da :)
tjueseksten

Her er noen bilder fra nyttårsaften, som allerede begynner å bli noen dager siden. Det var en veldig hyggelig kveld med fine venner, god mat og glitter og stas. Jeg tok på paljetter og tyll for anledningen, siden det tross alt var nyttårsaften. Og vi spiste kalkun ved festpyntet bord. Og jeg og Mari og Anki hadde det gøy med løsbarter og andre papirbiter på pinne. Så markerte vi med stjerneskudd og fyrverkeri (og etterhvert et ganske tjukt lag med røyk) at det ene året gled over i det andre og at det plutselig er januar.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Bordet ble pyntet i rødt og gull, med stetteglass som lysestaker og en og annen julekule. Synes det ble ganske så fint!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Pønta meg litt jeg også. Tyllskjørtet var egentlig en altfor kort kjole som jeg skaffet på en klesbyttefest, og bare klippet av overdelen på før jeg tredde strikk i livet og kombinerte skjørtet med en glitrende topp kjøpt på halv pris fra bikbok. 

Processed with VSCOcam with a6 preset

Og dette er de flotte jentene jeg var så heldig å få le sammen med helt inn i det nye året ♥

Godt nyttår! 

.
romjul, late dager og det var alt for i år

Året er snart over, det samme er juleferien. Denne julen har, ikke overraskende, gått med til familietid, juleselskaper, mye søvn, mye mat og veldig late dager. Og snø! Å våkne til hvitt landskap utenfor vinduet tredje juledag var det siste som måtte til for at julestemningen skulle sette seg. I morgen er siste dagen i året. Da blir det flere festligheter, med kalkun og gode venner og stjerneskudd.

Og hva som skjer etter det vet ingen. Altså, skolen starter jo igjen ganske snart og hverdagen som skoleelev er nok ikke den mest uforutsigbare. Men ellers har jeg ikke mange planer for 2016, ikke en gang nyttårsforsetter. Ting får bare gå sin gang, det meste ordner seg nok uansett. Og brått blir det jul igjen.
Førjul

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Jeg har fått bakt og pynta pepperkaker, og fikset et par gaver. Og i dag var verden hvit og iskald, og det kom til og med litt snø. Ting begynner å bli klart for jula, mens desember fyker avgårde. Jeg gleder meg til jul, jeg. I år også. Jeg gleder meg til å sove altfor lenge. Og å ikke ha noe annet å gjøre enn å spise god mat i juleselskaper og daffe i pysjen foran peisen. Vi kjøpte juletre i dag. Jeg gleder meg til lille julaften når det skal pyntes, og huset skal lukte jul og det er for sent å stresse.

 
Morgenstund + høstferie

Noe av det beste med å ha ferie, er å ha så god tid på morgenkvisten. Du skjønner, jeg er egentlig morgenmenneske - så lenge den ikke starter altfor tidlig... Og i ferien trenger man ikke stresse med noe, så dagen kan starte så sent man vil og man kan ta seg god tid til å lage en ekstra god frokost. Så kan man spise den i senga mens man ser på serie, eller leser en god bok. Jeg ble nettopp ferdig med Selvskryt, boka til flinke Cathrine. En viktig bok om et veldig viktig tema, som jeg tror kan være til nytte for de aller fleste.

 

Nå er det vel på tide å komme seg ut av senga og begynne å være produktiv. Jeg har planer om å sy litt, kanskje bake noe, og spille masse piano. Jeg har jo et hav av tid virker det som, og for en gangs skyld har jeg holdt meg frisk til høstferien! Og i morgen går turen til fjellet, så det er flere ting å rope hurra for.

Ha en fin uke :)
Klar

Fil 17.08.15, 20.37.45

Fil 17.08.15, 20.38.39

Fil 17.08.15, 20.39.37

Dagen i dag var den helt absolutt aller siste sommerferiedagen min. Den bød på joggetur i skogen, soling på plenen med bok, og forberedelse til skolestart. Døgnrytmen har jeg gjort et forsøk på å fikse de siste dagene, så jeg satser på å klare en tidlig start på morgendagen. Fem alarmer er satt på og antrekket ligger hvertfall klart, og jeg er nesten helt klar mentalt også. Jeg har funnet ut at sommeren var bra, men at skole også blir bra. Gleder meg litt, til og med. 

Ha en fin uke!
Endelig

Ah, der kom sommeren dere! Dagen i dag har vært sånn alle dager skulle vært. Jeg, Mari og Ingrid Helene tok pleddet under armen og maten i kurven og dro på piknik! Helt ut i hagen, haha. Men så deilig det var! Mat og drikke, sooool, bikini, badminton, vannkrig og bading i sprederen. Vi var rett og slett seks år igjen.

IMG_8866

IMG_8875

IMG_8909

IMG_8928

IMG_8877

IMG_8920

IMG_8876

Og timene fløy avgårde, og det var så varmt og herlig, og jeg kjenner jeg vil ha sommerferie resten av livet. Neida, joda, neida. Men dagen var bra og jeg er glad.
fredag og ferie

IMG_8842

IMG_8844

Heisann, god fredag (nå er det helg!! for dere som er opptatt av sånt). Jeg har spist en god lunsj (som muligens kanskje egentlig var en ganske sen frokost.. klokken var ikke mer enn halv ett, lover), og sitter og lurer på hvor denne sommeren ble av. Det har definitivt vært flere kalde og overskya dager enn ordentlige sommerdager med sol og 20 grader. Men så er det jo Norge vi bor i, og da er det forsåvidt ikke så overraskende. Ferie er deilig uansett - sove til langt på dag *kremt*, lese masse bøker, og ikke trenge å bekymre seg for så mye - dårlig vær eller ikke. (Men litt mer sol før skolen starter om drøye to uker, er det så mye å be om?)
hva er vel sommer uten bøker

Dette er vennene mine i sommer. IMG_8837
Oss - David Nicholls
Stoner - John Williams
Eleanor & Park - Rainbow Rowell
Bursdagsgaven - Sue Monk Kidd
Porselenspiken - Gunn Marit Nisja
Den ene pluss en - Jojo Moyes
Elizabeth is missing - Emma Healey
Life with a sprinkle of glitter - Louise Pentland

Har du lest noen av dem? Har du forslag til bøker som bør leses?
tre på rad

Her er tre bilder fra livet mitt de siste dagene.

62FB6523-5B27-491E-B6FC-5BA5ED500F37

I går hadde mamma bestemt at hele familien skulle på Gaustatoppen. Vi kjørte i tre timer, fant en stappfull parkeringsplass ved en hytte som solgte rømmegrøt, og begynte å gå. Det var iskaldt. Og masse folk. Og litt for bratt for ei som har trent omtrent fem ganger det siste året, og ble forbigått av både sju- og søtti-åringer på veien. Men vi kom oss til toppen, og der var det fiiin utsikt. Visstnok så vi en sjettedel av Norge, det er jo ikke så ofte man gjør. Etter å ha beundret omgivelsene litt og spist tre brødskiver, snudde vi og gikk ned igjen. Da var det kveldssol og litt varmere og ikke fullt så mange folk. Så da tok jeg et bilde av noen biler og et vann og noen fjell.

CAD4B3D4-D4A9-46CD-8312-E9B2B1B00B85

En bok jeg kjøpte kom nettopp i posten. Den heter "Life with a sprinkle of glitter" og er skrevet av youtuber Louise Pentland. Rart det der, hvor godt man føler man kjenner et tilfeldig menneske, som kommer fra et annet land og som man aldri har møtt. Fordi jeg har sett på videoene til Louise så lenge, og synes hun virker som en fantastisk person, hadde jeg så lyst på denne boka. Det er ingen selvbiografi, men mer en liten guide, med livet og erfaringene til Louise som utgangspunkt, om hvordan man kan leve lykkeligere og mer positivt. Foreløpig liker jeg boka kjempegodt. Den er akkurat passe herlig med ny layout for hver side og massevis av søte detaljer, og hun har veldig mye klokt og fint å si. (Og hun svarte meg på twitter og sa at dette bildet var søtt - jeg ble glad)

F3F09262-6203-407F-8BC4-B80D659991CF

Dagen i dag har jeg brukt til å male en vegg. Helt siden jeg pusset om rommet mitt for seks (?) år siden, har den veggen vært knall limegrønn. (Tror den avgjørelsen ble tatt på omtrent samme tid som jeg skulle bli interiørarkitekt. Kanskje greit at de planene ble lagt på hylla.) Og jeg har leeenge fablet om å gjøre noe med det, uten noe særlig suksess. Vel, alt som skulle til var et malingspann og litt viljestyrke. Hvem skulle trodd. En annen overraskelse var at fargen jeg hadde plukket ut (en dus gråfarge med det jeg trodde var et hint av blått) viste seg å være veldig blå. Kanskje litt dus, gråaktig blå, men definitivt blå. Men jeg tror jeg liker det. 

I morgen er det hyttesommer på fjellet som står for tur. Jeg gleder meg som en unge.
Bryggerhuset kafé

Nå er jeg hjemme etter noen timer på veien. Jeg skal finne noen bilder av sørlandsidyll på Lista litt senere. I dag spiste vi lunsj i lille, sjarmerende Grimstad, på Bryggerhuset kafé. Der hadde de to varmretter å velge mellom, kjempegode hjemmebakte boller og verdens koseligste lille hus. Steder som dette gjør meg ganske glad.


sukkerbombe

Jeg vet at 17. mai er over og at jeg antakelig ikke er den første som forteller om dagen i går og hvordan den var. Så det eneste jeg vil dele er dette bildet, som representerer gårsdagens høydepunkt for meg - desserten. Det er en liten kladd marengs, dekket med en dæsj deilig vaniljekrem og masse friske bær. Pavlova må være en av de bedre oppfinnelsene her i verden.

heaven

Og her er et lite bonusbilde av Mari og meg som er bunadsfine (men ganske frosne) med obligatorisk is i hånda.

Ice cld

Hurra osv.
Hvitveis

IMG_8487

IMG_8492

IMG_8466

I dag hadde jeg fri. Jeg sov så lenge jeg klarte. Jeg så på søppel-tv under frokosten (som varte i to timer). Så leste jeg bok og spiste lunsj i sola. Og plukket hvitveis, som ble ganske så slappe i løpet av den fotoshooten der ser resultatet av over her. Denne dagen var på mange måter en førpremiere på sommerferien. Helt til jeg kom på at jeg faktisk har ting som må gjøres, og må tilbake på skolen i morra.
Påskefjellet

Man blir glad av å være på fjellet, i påsken også. Men at ferier er til for å slappe av er løgn, for jeg går ikke i nærheten av så mye på ski til hverdags som jeg har gjort denne uka. Jeg klager ikke da, for så lenge jeg har kvikk lunsj og lesing i solveggen er alt fint.

Solveggen er forresten ikke en bestemt vegg. På samme måte som påskefjellet ikke er et bestemt fjell. Men sol og vegg er en bra kombinasjon.
Februar

Nå er det allerede andre dagen i mars, og enda en måned har gått (hvis det var usikkerhet rundt det). Jeg er glad for at årets første is ble inntatt i februar, for at det var glimt av sol i Oslo på fredag, og for at den månedlige mobildata-kvoten er endelig er påfylt. Mars kan bli bra.

februarFastelavensbolle med altfor mye krem // Et siste fjellbilde fra vinterferien // På tur i operaen // Brettspill på hyttetur, jeg tapte // Glade dager // Is på en sluddete februardag // En relativt gammel dør // Inspoveggen til Jenny // Sol og subway i Oslos gater
Mat, bok, blomst

Dette er frokosten min, som faktisk ble inntatt før klokken tolv. Lover.

IMG_8340

IMG_8339

Jeg rekker nesten aldri å lese noe til hverdags, så når ferien kommer må jeg bare gripe muligheten. Denne var ikke akkurat førstevalget mitt når det kommer til slappe-av-i-vinterferien-bok, men når å lese en halv nynorsk bok er lekse til mandag er det ikke så mye annet å gjøre. Kanskje jeg er kjapp nok til å rekke litt andre bøker senere denne uka, å lese er jo perfekt aktivitet å drive med på hytta. Vi drar i morgen tidlig, så i dag må jeg pakke og være litt mer effektiv enn i går. Første steg er å komme seg opp av sofaen og ut av pysjen. Ønsk meg lykke til.
Les mer i arkivet » Mars 2017 » Juli 2016 » Juni 2016


Følg meg:+ Legg meg til som venn


gratisdesign av Tonjemthits