Enkel lunsj med smak av Midtsten

Jeg har vrt p festival og spist plser, burger, is og boller hver dag uka som var, s kroppen skriker n etter en forandring i kostholdet. I tillegg kjente jeg forkjlelsen komme krypende nesten det sekundet jeg kom inn dra sndag kveld, og n sitter jeg her og snufser og klr i halsen, med behov for en liten opprensning. Etter ha vrt p farten en uke er det n tid for ta det lugnt hjemme noen dager - og den tiden kan jo brukes p for eksempel lage mat (og blogge om det!).

IMG_0016

S: denne utrolig enkle, gode og litt Midtsten-inspirerte lunsjen har bare noen f ingredienser. Steinovnsbakte pitabrd, hummus og et knippe friske grnnsaker.  Jeg ble veldig fornyd da jeg fant ut at jeg hadde alt som trengtes for lage hummus, s da var det bare slenge sammen alt under stavmiksern:

En boks kikerter, to fedd hvitlk, to spiseskjeer olivenolje, to spiseskjeer tahini, saft fra en halv sitron, en dsj persille og litt salt og pepper.

S lite eksotisk som jeg er ante jeg ikke hva tahini var for noe, men det er visst et slags smr av sesamfr. Alt man gjr for lage tahini er mikse tre deler sesamfr og n del olje i en foodprocessor/stavmikser til det fr en glatt og flytende konsistens.

IMG_0014

IMG_0015

Kikerter er visst sunt og bra, s siden hummus hovedsakelig bestr av kikerter er vel dette som rene supermaten regne. Hummus kan brukes til dip eller plegg - eller begge deler. Jeg brukte det til smre p pitabrdene (sykt godt) og til dippe grnnsakene i. Og mett ble jeg ogs, s da er vel ikke noe klage p. Jeg satser p at alle vitaminene jeg n har ftt i meg jobber effektivt med jage vekk forkjlelsen, for det er kjeeedelig vre syk om sommeren.

IMG_0018

Driver ellers og tar bilder av alt og ingenting, spiller Lemonade av Beyonc p repeat og tenker p hvor mye jeg egentlig burde ha vd p piano n som jeg har tid. Har hrt rykter om en kommende utflukt p museum eller noe, s da m jeg vel ut og sjekke hvordan livet er utenfor huset ogs. Kanskje det drypper innom med noen bilder her etterhvert, vi fr se.

Ha en fortsatt bra dag og uke s lenge :)




Vannmelonsalat

IMG_0006

PERFEKT SOMMERMAT

Selv om vret her til lands aldri er helt stabilt og helgen har vrt litt gr, har jeg stor tro p at sommeren er rett rundt hjrnet - og at den da kommer for fullt. Noe av det deiligste snacke p i sommervarmen er vannmelon. Jeg digger spise den i skiver, med vannmelonsaft rennende nedover haken og klissete fingre, men pleier ogs lage denne deilige vannmelonsalaten. Den funker som en lett lunsj, et friskt innslag p tapasbordet og er helt nydelig tilbehr til grillmaten :)

vannmelon ♦ balsamicoeddik ♦ olivenolje ♦ mynte ♦ fetaost

Alt du trenger gjre er kutte vannmelon i terninger, og lage en dressing av to deler olivenolje og n del balsamico. Grovhakk litt mynte og bland inn i dressingen, hell den over vannmelonbitene, og avslutt med smuldre litt fetaost p toppen.

IMG_0008

IMG_0005

Nyt sommeren, og lykke til med siste innspurt p skolen for alle som sliter med snt - jeg har trua :)




hjemmelaget pinneis

Dere husker kanskje disse formene? , en av barndommens store gleder var fylle slike med eplejuice eller husholdningssaft, sette i fryseren, og s mtte vente tlmodig til det var blitt til is. Da jeg s disse formene p Kremmerhuset, fikk jeg lyst til prve igjen - men denne gangen en litt mer fancy variant. S i gr daIne skulle komme p besk lagde jeg en slags solbr-bringebr-vanilje-smoothie-is. Utrolig godt!

iceice

Oppskriften fikk jeg fra Juli-utgaven til Det Nye. 150 gram frosne br, halvparten solbr og halvparten bringebr, varmes opp i en kjele sammen med 1/2 dl vann og 75 gram sukker (eller annet ststoff om man driver med snt). Nr sukkeret har smeltet, skal blandingen avkjles i en bolle fr den kjres i blender sammen med 3 dl gresk yoghurt (jeg brukte den med vanlije for en litt stere smak) og litt limesaft.

Fil 12.08.15, 13.03.41

S kommer den mest grisete delen, helle blandingen i formene. Her kan det vre lurt bruke en trakt for ikke treffe alt annet enn formen (snakker av erfaring). S er det bare sette de i fryseren, og vente i ca 4 timer, fr man tar ut isen, deler ut til venner og familie, og nyter.

Fil 12.08.15, 20.27.38

S fornyde,haha

Fil 12.08.15, 17.24.53

Hper det frister, dette er jo perfekt n som sommeren plutselig viser seg fra sin beste side igjen!




Scones

Jeg er egentlig i veldig godt humr for tiden, tror det kommer av sola og mengden sjokolade jeg har ftt i meg i det siste. S at jeg mtte p skolen i dag var ikke s ille. Grsdagen var tross alt veeeldig avslappende, siden det var planleggingsdag. Da var det bare utnytte muligheten til litt mer ferie. Ogs bakte jeg scones, ikke spr meg hvorfor. De er med ntter og rosiner, og jeg innbiller meg at dette m vre sunn kost. Smaker hvertfall godt.

Scones




knckebrd

IMG_8296

IMG_8300

Jeg innbiller meg at jeg har laget den sunneste maten i verden. Ikke vet jeg, det er jo egentlig bare masse fr og vann stekt i ovnen. Det hres ut som fuglemat i grunn, og smaker snn ogs. Det ble faktisk ganske godt med avocado, ost eller noe annet godt plegg, og man kan stable mange i hyden. De var ogs veldig enkle lage. S i utgangspunktet var dette en vellykket operasjon.




Les mer i arkivet Juli 2016 Juni 2016 Mai 2016


Flg meg:



+ Legg meg til som venn










gratisdesign av Tonjemt



hits