Kraków snapshots

Se opp for et helt drøss med bilder fra både torget Rynek i gamlebyen, den utsmykkede Mariabasilikaen, sykkeltur langs elven Wisla, besøk i bruktbutikker, gatene i jødekvarteret Kazimierz, den fine frokostkafeen Charlotte, saltkapellet i gruvene i Wieliczka og slottet Wawel - i grunn mye av det fine man kan oppleve i byen.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset



Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Denne polske perlen av en by anbefales altså! Krakow er en herlig blanding av koselige bakgårder, historisk arkitektur, frodige parker, smale trikker og sjarmerende brosteinsgater (og billig mat og shopping, så hva mer er det å lure på?).

Nå gleder jeg meg til ti late hyttedager og fjelluft og kvikaker, snakkas.




Coco nuts & sneakers

I Krakow var det varmt og koselig og veldig fint. Jeg regner med at årets kvote med skikkelig sommervær ble brukt opp de fem dagene jeg var der, så jeg slo til med skjørt og kjoler hver dag. Og sneakers. Vi gikk og gikk og gikk hele dagen, hver dag. Det merkes på føttene etterhvert kan du si.

Dette mørkeblå linskjørtet er en stor favoritt. Det er mammas gamle, og pleide å være fotsidt og litt videre, men med saks og symaskin ble det et fint lite miniskjørt i stedet. Det er ganske gøy å få et splitter nytt plagg uten å måtte betale en krone.

Jeg kom hjem mandag kveld og tar en tur ut på landet for å plukke bær i dag, før turen går videre til fjells i morgen. Men jeg skal prøve å poste flere bilder fra Krakow snart - det finnes nemlig en del av dem!




Helt på bærtur

Blant toppkandidatene i konkurransen om å være mitt "ultimate kjennetegn for sommer" finner vi bær. Å plukke, spise, sylte, og spise enda mer bær, i omtrent alle farger og fasonger. Til tross for at jeg verken er den mest tålmodige eller effektive bærplukkeren, er det ingenting som slår syltetøy av bær man har plukket helt selv.

Processed with VSCO with hb2 preset

I stad tok jeg med mamma (fordi hun har bedre bærplukkerevner enn meg og fordi det er skummelt i skogen alene) ut på blåbærtur. Vi fant en hel haug med bugnende blåbærlyng, og et halvt spann med blått gull senere stod jeg og laget eget blåbærsyltetøy til pannekakene. Åh, pannekaker med blåbærsyltetøy altså. Det er noe for seg sjæl.

Skal ikke mer til enn sommer, bærtur og blåbærtunge for å gjøre meg fornøyd :)))




Enkel lunsj med smak av Midtøsten

Jeg har vært på festival og spist pølser, burger, is og boller hver dag uka som var, så kroppen skriker nå etter en forandring i kostholdet. I tillegg kjente jeg forkjølelsen komme krypende nesten det sekundet jeg kom inn døra søndag kveld, og nå sitter jeg her og snufser og klør i halsen, med behov for en liten opprensning. Etter å ha vært på farten en uke er det nå tid for å ta det lugnt hjemme noen dager - og den tiden kan jo brukes på å for eksempel lage mat (og blogge om det!).

IMG_0016

Så: denne utrolig enkle, gode og litt Midtøsten-inspirerte lunsjen har bare noen få ingredienser. Steinovnsbakte pitabrød, hummus og et knippe friske grønnsaker.  Jeg ble veldig fornøyd da jeg fant ut at jeg hadde alt som trengtes for å lage hummus, så da var det bare å slenge sammen alt under stavmiksern:

En boks kikerter, to fedd hvitløk, to spiseskjeer olivenolje, to spiseskjeer tahini, saft fra en halv sitron, en dæsj persille og litt salt og pepper.

Så lite eksotisk som jeg er ante jeg ikke hva tahini var for noe, men det er visst et slags smør av sesamfrø. Alt man gjør for å lage tahini er å mikse tre deler sesamfrø og én del olje i en foodprocessor/stavmikser til det får en glatt og flytende konsistens.

IMG_0014

IMG_0015

Kikerter er visst sunt og bra, så siden hummus hovedsakelig består av kikerter er vel dette som rene supermaten å regne. Hummus kan brukes til dip eller pålegg - eller begge deler. Jeg brukte det til å smøre på pitabrødene (sykt godt) og til å dippe grønnsakene i. Og mett ble jeg også, så da er vel ikke noe å klage på. Jeg satser på at alle vitaminene jeg nå har fått i meg jobber effektivt med å jage vekk forkjølelsen, for det er kjeeedelig å være syk om sommeren.

IMG_0018

Driver ellers og tar bilder av alt og ingenting, spiller Lemonade av Beyoncé på repeat og tenker på hvor mye jeg egentlig burde ha øvd på piano nå som jeg har tid. Har hørt rykter om en kommende utflukt på museum eller noe, så da må jeg vel ut og sjekke hvordan livet er utenfor huset også. Kanskje det drypper innom med noen bilder her etterhvert, vi får se.

Ha en fortsatt bra dag og uke så lenge :)




Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Mai 2016





Følg meg:



+ Legg meg til som venn










gratisdesign av Tonjemt



hits