Enkel lunsj med smak av Midtøsten


Jeg har vært på festival og spist pølser, burger, is og boller hver dag uka som var, så kroppen skriker nå etter en forandring i kostholdet. I tillegg kjente jeg forkjølelsen komme krypende nesten det sekundet jeg kom inn døra søndag kveld, og nå sitter jeg her og snufser og klør i halsen, med behov for en liten opprensning. Etter å ha vært på farten en uke er det nå tid for å ta det lugnt hjemme noen dager - og den tiden kan jo brukes på å for eksempel lage mat (og blogge om det!).

IMG_0016

Så: denne utrolig enkle, gode og litt Midtøsten-inspirerte lunsjen har bare noen få ingredienser. Steinovnsbakte pitabrød, hummus og et knippe friske grønnsaker.  Jeg ble veldig fornøyd da jeg fant ut at jeg hadde alt som trengtes for å lage hummus, så da var det bare å slenge sammen alt under stavmiksern:

En boks kikerter, to fedd hvitløk, to spiseskjeer olivenolje, to spiseskjeer tahini, saft fra en halv sitron, en dæsj persille og litt salt og pepper.

Så lite eksotisk som jeg er ante jeg ikke hva tahini var for noe, men det er visst et slags smør av sesamfrø. Alt man gjør for å lage tahini er å mikse tre deler sesamfrø og én del olje i en foodprocessor/stavmikser til det får en glatt og flytende konsistens.

IMG_0014

IMG_0015

Kikerter er visst sunt og bra, så siden hummus hovedsakelig består av kikerter er vel dette som rene supermaten å regne. Hummus kan brukes til dip eller pålegg - eller begge deler. Jeg brukte det til å smøre på pitabrødene (sykt godt) og til å dippe grønnsakene i. Og mett ble jeg også, så da er vel ikke noe å klage på. Jeg satser på at alle vitaminene jeg nå har fått i meg jobber effektivt med å jage vekk forkjølelsen, for det er kjeeedelig å være syk om sommeren.

IMG_0018

Driver ellers og tar bilder av alt og ingenting, spiller Lemonade av Beyoncé på repeat og tenker på hvor mye jeg egentlig burde ha øvd på piano nå som jeg har tid. Har hørt rykter om en kommende utflukt på museum eller noe, så da må jeg vel ut og sjekke hvordan livet er utenfor huset også. Kanskje det drypper innom med noen bilder her etterhvert, vi får se.

Ha en fortsatt bra dag og uke så lenge :)

Én kommentar

Henriette Celin

12.07.2016 kl.18:19

Så kjempegodt ut (:Skriv en ny kommentar

IMG_0004"
gratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡